barnrummet!

Sa nu borjar det bli nat i alla fall. stallde mig pa vagen igen idag 31 veckor och 77 KG Inte dumt... Jag e nojd. haller nog inte sa mycket vatten fast.. an i alla fall..  det kan komma. Han/hon ror sig massor men det ar inte lika fort som det har varit.. har antagligen inte sa mycket plats langre sa det gar langsamt.. sa har ser jag ut nu!!





magen vaxer... 31 veckor.. bara  9 kvar... kanns helt overkligt. jag ar mycket tjockare i ansiktet an vad jag nansin har varit... men men.. bara 11 kg an sa lange sa jag maste va nojd att jag inte foljer i mammas  fotspar.. 32 kg gick hon upp med mig... det kommer jag nog inte att toppa i alla fall...

Har har vi barnrummet.. det blir jattefint...  inte riktigt klart an men nu kan jag i alla fall visa det..


snuttigt va.. jag kunde tyvarr inte ta ett kort pa allt den bruna randen pa sangen ar inte klar an den ska bli grafit gra.. som vaggen..

har i holland bygger dom husen sa annorlunda vi har ingen tvattstuga som jag kan byta blojor vid utan detta ar mitt skotbord.. alla grejor som star pa bordet ar grejor som jag fatt och kopt..  Har maste man forbereda sig, va kul att du sa att i sverige ar det lite "otur" att kopa grejor i forvag, Jessica,  har har jag fatt en lista som jag MASTE ha kopt redan innan barnet fods.. helt otroligt.. inte lite grejor heller kan jag lova..  Har ovan skotbordet kommer en hylla ocksa.. inte kommit upp an..


har ar garderoben... det kommer en till korg, vi ska kla den med tyg sa att vi kan lagga i grejor utan att det ar risk for att grejorna gar sonder eller far farg pa sig... sa min svarmor har en av dom for matten. Vi ska aka o kopa gardintyg och tyg for korgarna, och tyg for himmelsangen grejen...



har ar kladerna som jag redan har... Jag tror att det racker nu... hahaha.. men jag maste kolla med listan.. jag tror jag behover en mossa till och lite byxor.. men men. lillskiten aker hem i drakten fran polarn o pyret med mossa. har vi bestamt. ska se om jag kan hitta roda sockar.. vore kul. altt maste fortfarande tvattas o sa men jag har inte brattom.. ska kopa neutral tvattmedel for att utesluta allergier..


sa blir det en gardin i fonstret som man kan dra for, rummet ligger at soder sa det blir jatteljust pa morgonen.. hoppas att jag hittar bra tyg for gardiner.. ar svart tycker jag.


denna lilla sang har jag lanat av Anneke och det blir sangen i borjan, bredvid mamma... kan lillen kanna sig trygg och jag behover inte ga sa langt pa natten.. sa kanner jag mig ocksa tryggare tror jag.
nu har ni sett vad som hant lite... kanner mig klar for det, langtar efter lilla pyret kan nastan inte vanta pa att halla fast den lilla...

hade information om hur det kommer att funka med barnmoskan far jag kalla henne som kommer hit och hjalper mig att ta hand om den lilla och hushallet, o besoken.. helt sjukt.. men kanns bra.. hon hade en massa information och hon tyckte nog att jag skulle foda hemma... Jag vagrar.. det dumma ar att jag maste betala.. 270 euro kostar det att foda pa sjukhuset.. helt sjukt.. eftersom man ar forsakrad har och betalar 106 euro i manaden Andre ligger pa 122 euro i manaden for att han har astma...lite skillnad an sverige.. jag behover inte betala om jag maste aka dit for att nat gar fel, da ar det gratis... men anda..  sen kostar barnmoskan 3.80 euro i timmen. jag far 48 timmar   det blir dyrt detta... kanske ar darfor man maste kopa sa mycket innan... far att kunna kopa nat alls.. hahah  men men, det ar inget att gora at.  sa ar reglerna.
ha det bra allihop. puss


barnmoskan!

sa da var vi i vag imorse till barnmorskan for att kolla hjartat och fa tillbaka mitt blodprov och kolla hur lillen ligger..
Allt va bra med mitt blod. inga konstigheter, de kollade blodvardet och om jag fatt graviditets diabetes och allt ser bara bra ut.. gott att jag inte fatt sockersjukan verkar jobbigt.,.. haha lilla hjartat slar hur bra som helst, langsammare nu an nar ungen var riktigt liten men som det ska va... mitt blodtryck ar bra. och nu ligger ungen med huvet nerat som det ska va.. den ligger inte fast an men inga fotter nerat eller rumpa sa det kanns bra.  om tre veckor ska vi dit igen. Har varit var 4:e vecka tills forra gangen och nu ar det var 3e vecka och nasta gang varannan vecka...  Pa fredag kommer den barnmorskan hit for o halsar pa for att lara kanna mig eller sa och prata om vad jag vill i vad de kallar "kraam" perioden det ar forsta tiden med din baby. och jag horde fran en kompis som ska ha barn nu snart att om jag sager att jag har ont i ryggen sa far jag mer timmar, det ar inte dumt...  Allt kanns bra i alla fall, kanner mig inte ett dugg orolig for forlossningen eller nat an, det ar klart 10 veckor ar langt, det kan handa mycket med kanslorna innan dess.. :)

Vi har kopt nytt golv till barnrummet... med mitt duktiga malningsarbete sa har allt typ hamnat pa golvet... haha nej da inte bara darfor, det var ett slitet golv och inte direkt bra lagt sa det var lika bra att gora det nu.. ska ta ett par kort pa hur det ser ut nu.. lovar.. satter upp dom i morrn eller pa torsdag.. nu ska jag ta mig en godig dusch och sen laga lite mat... har yoga ikvall och kanner mig ratt sa trott...  

4 stjarnig restaurant!!

Pa andre's jobb sa kan man fa bonus.. Ibland har dem nan tavling om vem som salt bast under den o den perioden och priserna ar riktigt bra. Fast nu nar det har blivit T-mobile istallet for orange ar det lite mindre med sadana grejer.. men i alla fall forra aret hade han vunnit en middag for tva i ngn 4 stjarnig restaurant... inte dumt alls. det skulle ga ut i februari sa vi tankte vi bokar nu snart. Da kom en kollega till A o sa att han hade ocksa ett sant som vi kunde fa om vi ville, han ar ensamstaende och bor hemma hos mamma fortfarande (32 ar gammal...) jag ljuger inte.. ganska vanligt har har jag markt... men i alla fall sa ringde vi upp vara goda vanner Klaas o Agnes och fragade om dem ville folja med o det ville dem naturligtvis..  Sa igar var den stora aftonen... har aldrig varit pa nat sa chickt forut... det var en overraskningsmeny 4 ratters. chicka restauranter har alltid sa lite pa varje tallrik sa att nar efterratten kom blev jag antligen lite matt... hahaha Forst fick vi den dar ratten som man far fore forratten som jag har glomt vad det heter.. en san dar pytteliten tugga med mat. ett litet gulligt majsbrood, jag fick en mussla till det och de andra fick nat carpaccio aktigt..och sa var det gravad lax i ett litet snapsglas for dem som inte ar gravida och for mig var det nan sorts gronsaksblanding. riktigt gott. sen kom forratten. Jag hade jag tror att det var abborre inbakad i al... Baars kallar dem den fisken pa hollandska.. jag tror att det ar aborre.. det var jattegott!!! De andra hade ra tonfisk och getost inrullad i lax.. sag jattegott ut. Agnes tyckte inte om det men hon gillade mitt.. synd bara att jag inte kunde byta.. Sen kom huvudratten som var uppdelad i tva ratter... vi fick allihop en vit fisk torskfile eller nat sant med blomkols sas lite skummig. Sen kom det till mig en helstekt spatta aktigt inte san rund som man e van men mycket god.. vanlij sas till detta och lite,lite potatismos.. tre brysselkol och tre rodbetor... hahaha jag har aldrig atit sa mycket fisk pa en kvall.. De andra fick landstek eller nat sant riktigt sa det vattnades i munnen pa mig.. men men nagra manader kvar... maste ta reda pa om man far ata blodigt kott om man ammar.. nan som vet?
efterratten var en panacotta gjord pa en sorts filmjolk som dom har har fast man dricker det som mjolk.. inte lika fast som varan filmjolk men nastan samma smak.. och en chockladmousse och nagra karamellariserade?? vet inte ens om det ar ett ord men ni fattar, hoppas jag. Det var sa gott!! och sa trevligt.. kande oss alla lite bortkomna i borjan men det gick over nar vi fick ett gott skrattanfall allihop.. Vi fick betala for vad vi drack och med 4 personer  sa kostade allt detta 45 euro.. inte dumt eller hur...

imorgon ska vi till barnmoskan och kolla laget hur min alskling ligger i magen.. Jag tror att han/hon borjar soka sig lite nerat.. far en mycket konstig /obehaglig kansla om jag gar for lange... hoppas bara att det inte ar fotterna som sticker dit.. men vi vet mer i morgon...
idag ska jag baka lite brod och sa ska jag gora fardigt malandet.. jag e sa lat... men idag ska det bli klart. sa tar jag lite kort i morgon!!!
puss pa er!


min kara bror

                                               


min kara bror har gjort den har till mig som jag kan anvanda som header pa min blogg... det ar bara det att  jah inte vet hur jag skulle kunna gor a det... html spraket kan jag inte!!! jag ska gora mitt basta nar jag har lite mer tid.. men visst ar den fin!!

slodag!

I dag har jag inte gjort mycket inte. stadat badrummet och en tvatt..oj da den maste jag hanga fortfarande... haha slodag. Det bara regnar och regnar ar jattetrakigt. grannen skulle ha trummat a sina trummor idag men han var inte hemma pa hela dan.. Jag maste saga att det funkar riktigt bra, han trummar inte sa mycket och nar jag aker bort sa sager jag till honom sa att han far trumma da om han vill..

traffade Jennie igar och vi tog en fika vid ett mysigt fik. snackade lite skit och bestamde att vi bara maste gora om det snart igen... det var jattemysigt.

Sen akte jag hem och sa kom Lina och Lina och vi gjorde tacos och at och at tills alla tre nastan sprack.. men gott var det.. och mysigt. de akte vid tio tiden och da kom andre hem och holl pa att do av vitlokslukten i hela huset... stackarn. tur att han nastan alltid ar tat i nasan sa hans luktsinne ar inte lika bra som mitt...

Min lilla alskling i magen har hicka..igen, jag tror att den ligger lite annorlunda nu kanner (vad jag tror ar) huvet precis ovanfor naveln och  igar kvall sa lag han/hon pa ena sidan av magen resten kandes helt tom.. jag vet inte om det bara ar jag som tror att det ar sa eller att det verkligen hander som jag tror men det ar i alla fall en helt underbar kansla...

10 veckor kvar tills beraknat datum... ska bli sa spannade... det gar ratt fort nu eller hur....
puss

Blojor!!!

Vi har kopt vara forsta blojor idag... Det var billigt o bra sa vi tankte att vi lika garna kan borja samla pa oss. vart det an ar nat billigt erbjudande sa ar det lika bra att passa pa ju!!  Kanns bra.. barnrummet borjar fa form nu ocksa.. har bara spjalorna pa sangen kvar att mala och sen kan man borja med det riktigt roliga.. kopa massa grejor...:) Jag tror att jag ar lite kopgalen faktiskt. det finns sa mycket sott...

Jag har lite ont i halsen idag.. hoppas att det inte blir varre... men det blir det nog inte... var langesen jag var ordentligt sjuk...som tur ar.. fast jag har ju tid att va sjuk ialla all.. hahaha

Idag ska jag till Enschede o dricka kaffe med en kompis som jag inte sett pa jattelange!! ska bli jattekul! spannade att se henne igen...

kram pa er!

ha! vagde mig igen!!!

nu ska ni fa hora nat roligt! Jag vagde mig igar igen kande mig modig och da vagde jag "bara" 76kg!!! gick ner 2 kg bara sa dar.. hur vet jag inte men jag kanner mig nojd.. nej mamma jag hade tankt att klara mig under 15 kg viktokning.. jag vet att jag inte kan gora nat at det men det ar drommen!!

kvart over nio varje morgon sa har de morgongympa for gamlingarna har i holland.. en kvart med seniorgympa.. gissa vem som e mee.. ja naturligtvis JAG!! Himla roligt det ar natt o jamt att man blir varm men det haller kroppen mjuk i alla fall.. hahaha kanns mycket battre i kroppen och jag vet att jag inte gor for mycket.. bra va.. jag vaknar och kommer igang efterat sa tar jag mig en promenad sa har jag haft min gympa for dagen..

i fredags sa kom en kompis, Anneke, hit med hennes lilla dotter, Hanne, jag bjod pa mina bullar och Anneke alskade det.. Hanne far inte smaka nat an hon e for liten.. inget som ar vardagsmat for en hollandare inte.. harliga bullar..ratt kul att se att nat som ar sa normalt for oss ar exotiskt har..

i fredags kvall gick jag och en annan kompis, Nicole, pa cabaret.. 3 st olika stand up komedier var jattekul skrattade massor!
Jag tog mog ut mig lite for mycket i forra veckan. sov hela helgen och i gar var jag pa riktigt skithumor. skallde pa andre hela tiden. som tur ar sa skrattar han bara lite at mig och kramar om mig nar jag behover det sa vi brakar inte i alla fall nar jag blir sann dar..

barnrummet ar snart klar malat det kanns bra. det kommer foton nar det ar klart..
ha det gott allihop!

redan torsdag!!

Bara man tar sig lite i kragen sa flyger tiden fort igen. vilken tur..  jag trodde att jag holl pa att bli galen!

Nu kom nasta bakslag.. jag vagade stalla mig pa vagen.. det var inte kul. Jag vet att det ar normalt och allt men kanns anda inte sa bra. Har gatt upp 12 kg redan. kanner mig som en valross.. men det hor till jag vet och jag alskar min mage over allt annat... men anda. 78 kg vager jag nu.. kanns sa overkligt.. Har gjort om mig i haret ocksa. gick till frisoren och blev mork igen. gott!

min lilla alskling e sot eller hur...  28 veckor gammal
lillen tycker inte om yogan... hahaha nar vi har stankat och stonat sa ligger vi och ska slappna av o da borjas det, antagligen far han/hon inget utrymme att rora sig nar jag haller pa sa da blir han/hon jattearg det ar riktigt roligt, jag kan inte ligga pa rygg for da blir jag yr i huvet av magen..

ar inte sminkad sa det blir litet kort pa haret.. nyvaken ser jag ut och ploffig i ansiktet.. men jag ar nojd med haret.. haha
ska sminka mig nan gang sa far ni se hur jag ser ut..

nu ska jag ga och mala lite i barnrummet.. Andre har antligen gjort sitt jobb med san dar farlig farg och nu ar det min tur med vattenbaserad farg.. nu har jag plotsligt massor att gora. jippie.. foton kommer nar det blir lite mer klart.

puss o kram!

sa ny vecka nya tag!

vadret ar samre, tyvarr. har borjat blasa som bara den istallet for vart vintervader som vi haft forra veckan... mar lite battre. har gjort som mamma sa igar.. bakat bullar...


de blev riktigt goda. forsta gangen jag har gjort bullar pa pasjast.. finns ingen farsk jast att kopa i butikerna har sa jag har inte bakat sa mycket som ni kanske forstar... men de blev bra. kanns riktigt skont. Nu ar jag valdigt trott bara. och om en halvtimme ar det dags for grannen att borja bunka pa sina trummor... far ga ut o ga eller nat..

detta har vi fatt av vara vanner Agnes och Claes till vart pyre..

vilken fin vippstol va.. helt ny. Agnes jobbar pa dagis sa hon har bestallt den via hennes jobb...


plus denna fina mobilgrej som man kan hanga pa barnsangen.. jattekul. de ar helt galna...
i byte mot dessa grejer sa var jag tvungen att lova henne att hon skulle fa va barnvakt... hahaha det var ju jobbigt...
dom har 2 barn redan och den yngsta ar fem och sen jag blev gravid har hon velat haft ett till.. problemet ar att han ar steriliserad och har ingen lust att ha ont igen.. haha

det ar bast att jag satter pa mig langkalsingarna och gar ut..
kram pa er alla!!!

jag langtar hem!!!

nu har det gatt en vecka sen jag kom tillbaka hem hit och jag langtar hem!

jag orkar inte komma igang med nat, maste ta mig i kragen men jag orkar inte, gick till frisoren igar, det var harligt. idag har jag haft ont i backenet, gick ut och gick och sen sov jag nar jag kom tillbaka, sa nu ar det lite battre. Forsta gangen jag har haft riktigt ont.. inte kul.. sen har jag kommit in i nan grat anda tror jag. jag kan inte sluta grata om jag val har borjat..
Jag hatar min nya granne. han tror att han kan spela trummor i radhus.. Ingen annan an jag och Andre har nagonsin klagat forrut tycker han och jag vagrar acceptera det javla trummandet. Vi har kommit overens om 3 ganger i veckan en halvtimme at gangen.. vi far se vad jag orkar med. kanns inte kul. Sen var andre borta idag och jag lag o sov och da ringde den javeln pa dorrn for att se om vi var hemma... det kommer inte bli kul detta. ful ar han ocksa..

ok nu har jag skrivit av mig lite.. onskar jag kunde satta mig i bilen o aka hem till mamma o mysa dar..

saknar er allihop

hemma igen!

jaha vad en vecka gar alldeles for fort... vi var i sverige hos mamma och firade nyar.. harligt, vi hade tur med vadret ocksa en rikigt harlig svensk vinter...

sondag den 28 dec flog vi fran bremen till goteborg, forsta gangen jag har varit med om forseningar pa ryanair... vi tag taget till kil och dar hamtade min alskade lilla bror upp oss tillsammans med hans Linnea. sen akte vi hem och njot av harliga nachos som mamma hade gjort i ordning. jag bara njot i fulla drag av att vara hemma hos mamma igen..
 
mandag gjorde vi iordning i stallet pa morgonen och akte in till stan. vi akte till mitt i city, ringde till fredrik ocksa sara var tvungen att jobba sa vi bestamde oss for att ata hos henne pa valfrids dar hon jobbar. var jattemysigt, jag fick en liten sot pyjamas av mamma med en liten sot mossa till, jattefint fran polarn och pyret, mamma har bestamt sig for att hon inte ska kopa nat annat an fran polarn och pyret... :) gulligt tycker jag. nar vi satt dar o at sa kom ullabritt och kjellake forbi och vi fick oss en kram. U ar mammas kusin och hon hade med ett kort pa mamma nar hon vantade emelie... hon var jattestor.. kul att se igen.

tisdag tog vi pa oss massor och akte ut till lilla gudsonen Neo och min underbara van Jessica vi gick ut och grillade korv.. for andré var det helt otroligt att man fick elda mitt i skogen sadar.. vi hade jattemysigt..

ordentligt inpackade var vi...


lillskiten somnade sa fort vi kom ut..



mina alsklingar!!

RSS 2.0